El Barça ha golejat el Depor per 9 a 0 a l’Estadi Johan Cruyff. Les blaugrana segueixen fermes a la lliga quan falten vuit jornades per acabar. Ja tenen el títol a tocar, amb tres partits menys que les segones classificades, el Llevant, i 15 punts més.

Tsunami blaugrana

Les blaugrana han començat el partit buscant tenir el control del joc en tot moment, i així ha estat. El Depor ha intentat tenir les seves oportunitats a la contra, però no han estat suficients per fer mal a les de Lluís Cortés, que han estat molt centrades tant en atac com en defensa. Al minut 10, Mapi León obria la llauna del que ha estat un tsunami blaugrana a la primera part, amb el remat d’un centre amb el peu dret. Nou minuts més tard, ha estat Martens qui amb una mica de fortuna ha fet el segon, amb una centrada-xut que ha topat en el cos de la defensa Noelia Villegas per entrar dins la porteria. Tot i que el partit s’ha jugat pràcticament al camp del Depor, amb el 2 a 0 s’han viscut uns minuts de calma en què les blaugrana han dominat el joc, però amb poca profunditat ofensiva. Això ha durat poc. Al minut 31 Alexia ha fet un autèntic golàs: un xut des de la frontal de l’àrea que ha entrat per l’escaire esquerre de Sullastres. En la jugada següent, al minut 33, Alexia ha tornat a fer-ne un altre, aquest cop aprofitant un error de l’equip gallec. Les blaugrana han seguit amb fam de gol i Jenni Hermoso ha fet el cinquè al minut 38, en una rematada de cap, després d’una molt bona centrada de Graham. El sisè gol ha estat una calcomania del segon: al minut 41, Martens ha provat una nova centrada-xut que ha tornat a rebotar en una defensa de l’equip gallec, en aquest cas, ha estat Iris qui s’ha fet el gol en pròpia porta. Quan semblava que la primera meitat acabaria amb aquesta golejada, Marta Torrejón ha aprofitat per fer el setè en una jugada convulsa dins de l’àrea, tot just abans d’enfilar el camí de vestidors.

El Barça calma el joc

La segona part ha començat amb la mateixa dinàmica, amb domini del conjunt dirigit per Lluís Cortés. En aquest cas, però, amb un joc més calmat i no tan ofensiu, buscant tenir la pilota i distribuir-la a camp contrari. D’aquesta manera, ha arribat el vuitè gol, al minut 57, en una pilota penjada per Jenni Hermoso, que ha caçat a plaer Alexia per completar el seu hat-trick. Els minuts han transcorregut així com la pilota ho ha fet pels peus de totes les jugadores blaugrana, que feien una exhibició de toc i distribució ràpida de l’esfèrica a camp gallec. El Depor, per la seva part, no ha tingut res a fer davant aquest domini, sense generar pràcticament cap ocasió per posar en perill al Barça. Per acabar de posar la cirereta al pastís, Jenni Hermoso ha fet el novè gol, en aquest cas de penal, al minut 90, per fer el seu segon gol al compte particular.