Dracs de Barcelona organitza aquest dissabte, 15 de febrer, al camp del Col·legi Scala Dei la segona edició del torneig contra l’homofòbia al futbol. La disputa d’aquest campionat coincidirà amb la celebració del Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia al futbol, que tindrà lloc el proper 19 de febrer. A més, a la festa posterior al torneig, s’estrenarà el curtmetratge ‘Dracs de Barcelona’.

Rècord de participants en el torneig

El torneig contra l’homofòbia acollirà més de 100 participants repartits en 10 equips, amb la qual cosa doblarà els números de la primera edició. A més, una de les novetats d’aquest any és que hi participarà un equip de mares, així com altres conjunts mixtos i masculins. La intenció de Dracs amb aquesta barreja d’equips és fer desaparèixer l’estigma masculí del futbol.

Què és Dracs de Barcelona?

Dracs de Barcelona és una associació LGTBIQ+ que lluita per la integració i la inclusió socials del col·lectiu a través dels valors de l’esport. El seu objectiu amb la celebració d’aquest torneig és fer prendre consciència de la falta de visibilitat del col·lectiu LGBTIQ+ a l’elit del futbol. Per aquest motiu, el lema del torneig és “Deixa l’homofòbia en fora de joc”.

S’estrenarà el curtmetratge ‘Dracs de Barcelona’

Un cop finalitzat el torneig, tindrà lloc la presentació del curmetratge ‘Dracs de Barcelona’. Aquesta filmació exposa la tasca que duu a terme aquesta associació. A més, diversos jugadors del club expliquen com l’ambient del futbol pot resultar pejoratiu per a una futbolista del col·lectiu LGTBIQ+.