Anaïr Lomba, “Lombi”, i l’Espanyol formen un binomi indivisible. Una història d’amor d’aquelles que sembla predestinada. La futbolista gallega va defensar els colors de l’Espanyol de la temporada 2014-15 a la 2016-17. Després va fitxar pel València, i un cop finalitzat el seu contracte va anunciar la retirada del futbol al juliol del 2019. Lombi ho tenia clar: si no era a l’Espanyol, no era enlloc. I al gener del 2020, la jugadora va rebre la trucada per tornar a la disciplina blanc-i-blava, on afronta ara la seva segona etapa al club.

“Em vaig enamorar de l’Espanyol”

“No sé per què, però em vaig enamorar de l’Espanyol com mai ho he fet mai a la vida, de res ni de ningú”, així de contundent profereix Lombi el seu amor etern pel club blanc-i-blau. La futbolista gallega és el millor exemple per mostrar què significa la fidelitat per uns colors: “Quan algú em demostra tant d’amor i respecte, l’únic que puc fer és morir pel mateix que moririen ells“. Anaïr Lomba es defineix com “una aficionada que té la sort d’estar al camp i gaudir del seu equip”.

“Només pagava la pena patir si jugava a l’Espanyol”

Fins a sis lesions al genoll ha patit Lombi al llarg de la seva carrera esportiva. L’última la va patir al València: “Em vaig adonar del que suposa aguantar aquest dolor cada dia. Tot l’esforç que havia de fer per poder estar bé per jugar, només em pagava la pena si era feliç i això només passa a l’Espanyol. Em paga la pena aguantar el dolor per morir amb el meu escut al pit“.