Federació Catalana de Futbol

La Federació Catalana de Futbol ha consensuat amb més de 800 clubs de tot Catalunya la reestructuració de les competicions. Aquest organisme ha decidit reduir a la meitat la durada de totes les Lligues amateurs i base. Les diferents lligues, la Primera Catalana inclosa, tan sols tindrà una fase, i no dues com es preveia inicialment. Un cop completades les divuit jornades de la primera fase, els dos primers campions de cada subgrup jugaran el play-off d’ascens. Aquesta eliminatòria tindrà partit d’anada i de tornada. Pel que fa als descensos, tindran lloc de forma directa segons l’ordre de classificació.

La data de la represa de les competicions

La data de la represa de les competicions, fixada inicialment a partir del 9 i 10 de gener en futbol, i del 16 i 17 del mateix mes en futbol sala, així com en les últimes categories del futbol femení i base, estarà condicionada a la decisió final del Govern, en funció de l’avançament de les fases de desescalada marcades.

En quin punt arrenquen els barcelonins?

Abans de l’aturada de les competicions, tan sols s’havien disputat dues jornades de Lliga. El Guineueta va sumar una victòria contra el Parets i un empat davant el Sabadell Nord. Els altres dos equips barcelonins, Júpiter i Martinenc, tan sols van poder disputar una jornada perquè els seus partits es van ajornar a causa de la covid-19. Els de la Verneda van perdre per 5 a 2 a la seva estrena a la Lliga al camp del Rubí. Pel que fa al Martinenc, es va imposar per 2 a 1 contra el Martorell a l’únic partit que va disputar.