Cartell 111a edició Copa Nadal

“Ens prenem de debò les tradicions”. Aquest és l’eslògan amb el Club Natació Barcelona afronta el repte de la Copa Nadal. Tots aquells que hi vulguin participar tenen de temps fins al 16 de desembre per inscriure’s en una prova que, amb motiu de la pandèmia de la covid-19, serà més excepcional que mai.

Una Copa Nadal, en temps de pandèmia

El cartell de la prova ja ens indica que la 111a edició de la Copa Nadal serà una edició històrica. La situació d’excepcionalitat creada per la crisi sanitària deguda a la pandèmia del coronavirus ha obligat als responsables del CN Barcelona a adoptar un seguit de mesures de prevenció, protecció i organització orientades a garantir la seguretat en la disputa de la prova. Des del club mariner expliquen que tenen el vistiplau de la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física, de la Federació Espanyola de Natació i de la Catalana. De moment, però, continuen en espera de l’informe positiu per part del Procicat.

Després de 112 anys de vida, la Copa Nadal és alguna cosa més que una clàssica del 25 de desembre. Enguany, però, des de l’organització de la prova han decidit fer diversos canvis pel que fa al reglament i la posada en escena. Les principals modificacions són:

  • Cada sèrie tindrà un màxim de 60 participants. En la categoria absoluta aquesta xifra podria ampliar-se i fer una segona sèrie.
  • En cada sèrie la sortida es farà en tandes de vuit nedadors i amb una diferència de 30 segons en cada tanda.
  • Les sortides es faran en funció del temps acreditat pels participants.
  • La cambra de sortida i arribada serà l’espai per deixar les pertinences abans de la competició.
  • La sèrie popular no permetrà al formació de grup ni fora, ni dins de l’aigua.
  • La inscripció (entre 5 i 31 euros) destinarà una part a la Marató de TV3.
  • Us de mascareta abans de la sortida.
  • Es demana que els participants ho facin sense acompanyants.

Malgrat la situació, però, hi ha algunes tradicions que no es perdran amb aquesta edició de la Copa Nadal. Els guanyadors de la categoria absoluta, masculina i femenina, rebran un premi de 250 euros. També hi haurà premis per als tres primers classificats de cada categoria, pel club amb major nombre de participants, al nedador més veterà i al més participatiu. El recorregut, amb sortida i arribada al portal de la Pau, serà l’habitual de les últimes edicions amb anada i tornada a una boia situada a 100 metres.