Àlex Roca té clar que en la vida “els límits te’ls poses tu” i per aquest motiu no vol deixar de posar-se a prova a si mateix, tot i tenir una discapacitat física del 76 %. Per culpa d’un herpes quan només tenia sis mesos, té la mobilitat reduïda i una pèrdua total de la parla. Als 27 anys treballa, condueix i fa una vida normal amb algunes limitacions. Encara que ell no ho vulgui, és un referent.

Àlex Roca mitja marató

El repte: la Mitja Marató

El repte següent de l’Àlex és fer la Mitja Marató de Barcelona (21,097 km) del 10 de febrer. La cursa a peu no és l’esport que més s’adequa a les seves característiques físiques, com la bicicleta o la natació. Li han hagut de fer unes plantilles especials per evitar que la trepitjada no li produeixi problemes físics que l’obliguin a abandonar la cursa. A més a més, té un altre hàndicap: el màxim que ha fet és córrer 10 quilòmetres“A l’hora de córrer som només jo i la meta. I això em motiva i em fa que no pari”, comenta. Ara bé, també té clar que no pot forçar la màquina. Per aquest motiu no vol donar importància al temps: “Només vull arribar a la meta amb un gran somriure”.

L’espineta de la Titan

Àlex Roca ja es va posar un repte majúscul l’any 2018, quan va voler fer la Titan Desert en un tàndem. Malauradament no ho va aconseguir i va haver d’abandonar en la tercera de les sis etapes de la prova més dura de bicicleta de muntanya del món. Els problemes d’hidratació en van ser la causa principal. Tot i això, ja ha deixat entreveure que aquest any hi vol tornar a participar per tal de superar el límit que ell mateix s’ha posat. De ganes i d’optimisme no li’n falten.