Portada Anuari waterpolo català 2019

L’any 2009, el periodista i exjugador de waterpolo Dani Pajuelo va tenir una iniciativa que, amb el pas dels anys, s’ha convertit en un llibre de capçalera per als amants del waterpolo. Fa 10 anys va néixer l”Anuari del waterpolo català’, un recull de tots els jugadors de waterpolo de tots els clubs catalans.

Una dècada i milers de fotografies

L”Anuari del waterpolo català’ és, bàsicament, posar nom, cognoms i cares a tots els esportistes que practiquen aquest esport i estan federats. En aquesta desena edició, el llibre mostra els 275 equips dels 37 clubs catalans i que van des de les categories absolutes fins als benjamins. En total, més de 4.000 jugadors, tècnics, directius i àrbitres que cada cap de setmana participen en aquest esport anomenat waterpolo.

Durant l’acte de presentació, el responsable de la publicació, Dani Pajuelo, ha agraït la col·laboració de tots els esportistes, tècnics i responsables dels clubs catalans i ha afirmat que ja estan pensant en la pròxima portada “que podria ser a la Barceloneta, lloc on es va jugar per primera vegada aquest esport al nostres país.”

Portada i interior Anuari waterpoloSergi Cabanas i Clara Espar, jugadors de waterpoloCN Sant Andreu a l'AnuariClub Natació Atlètic-Barceloneta a l'Anuari

Una presentació digne dels 10 anys

L”Anuari’ ha estat presentat a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm i ha comptat amb la presència del president de la Federació Catalana de Natació, Enric Bertran. El màxim responsable de la natació catalana ha destacat la importància de l”Anuari’ i ha dit que “és una llàstima que no existís en les èpoques en les quals jo vaig ser jugador”.  El director de la UFEC (Unió de Federacions Esportives Catalanes), Jordi Sans, exjugador de waterpolo ha demanat que “ara en Dani també faci un àlbum de cromos i sinó, com a mínim, que no pari de fer aquesta feina pel waterpolo català.” També han estat presents esportistes en actiu. Alguns d’ells han estat protagonistes de les portades de l”Anuari’. Enguany, els encarregats de posar-li la imatge han estat la jugadora del Club Esportiu Mediterrani, Clara Espar i el jugador del Club Natació Sabadell, Sergi Cabanas. Ells dos han agafat el relleu d’altres waterpolistes que també han cedit la seva imatge per a l”Anuari”.

Presentació Anuari Waterpolo 2019Anuari waterpolo amb Iñaki Aguilar, Bernat Sanahuja, Ruth Ariño i Anni EsparPresentació Anuari waterpolo amb Dani PajueloPresentació Anuari Waterpolo 2019

Els protagonistes de les portades

2018 Bernat Sanahuja, Mireia Guiral, Gerard Cuacos i Ruth Ariño
2017 Dani López Pinedo i Laura Ester
2016 Mario Lloret i Paula Crespi
2015 Maica Garcia i Albert Español
2014 Anni Espar, Iñaki Aguilar, Marc Minguell i Marta Bach

Portades per a tots els gustos

Les edicions anteriors al 2014 no tenien cap protagonista a la portada, però l”Anuari’ ja existia. De fet, des del 2009, la coneguda com la Bíblia del waterpolo és present en molts clubs i molts amants d’aquest esport l’adquireixen per tenir-ne un record.