Luis Suárez tanca aquest dijous una etapa gloriosa al FC Barcelona

. L’uruguaià ha jugat sis temporades com a blaugrana i ha trencat més registres dels que hauria imaginat aquell estiu del 2014, quan va arribar procedent del Liverpool. Al llarg d’aquests anys, Suárez s’ha convertit en l’home gol del Barça i en un dels millors socis de Leo Messi. Les xifres parlen per si soles: 198 gols -que l’han portat a convertir-se en el tercer màxim golejador de la història- i 13 títols amb el Barça. Uns números d’autèntica llegenda blaugrana.

Un davanter únic

Luis Suárez

va arribar al Barça el juliol del 2014. El club blaugrana va pagar 81 milions d’euros al Liverpool pel davanter uruguaià. Suárez es va vestir de blaugrana en el seu millor moment futbolístic, però en el pitjor en l’àmbit personal, després de ser sancionat durament per la FIFA per una mossegada a Chielini. El 9 no va poder debutar fins al mes d’octubre, però amb paciència va esperar el seu moment. Des d’aquest moment, Suárez va començar a escriure la història al FC Barcelona. Un idil·li amb el gol que s’ha estès fins l’últim moment. Suárez es va convertir en la punxa d’un trident de somni amb Neymar i Messi. De fet, el davanter va ser una peça clau per aconseguir el triplet amb Luis Enrique.

Registres històrics

El llegat de Luis Suárez al Barça no hauria estat el mateix sense Leo Messi. La seva amistat i connexió amb l’argentí l’han fet letal dins l’àrea. El 2016, l’uruguaià va guanyar la bota d’or com a jugador del Barça amb 40 dianes. En aquestes sis temporades, Suárez ha demostrat ser un lluitador incansable i un rematador de fantasia. És per això que els seus registres el situen en un podi privilegiat de la història culer: tercer màxim golejador del club amb 198 gols en 283 partits. I no només això, sinó que també ha repartit 97 assistències i ha col·leccionat un total de 13 títols.