Luis Suárez

Luis Suárez ha deixat de ser jugador del Barça

i s’ha convertit en nou jugador de l’Atlètic de Madrid. El Barça ha optat per desbloquejar la situació a canvi que el jugador no marxi gratis del club. És per això que el club blaugrana ha arribat a un acord amb el conjunt matalasser: no pagaran pel traspàs sinó que els blaugrana cobraran sis milions d’euros en funció de variables associades a objectius esportius.

Acord per a dues temporades

Suárez

signarà amb l’Atlètic de Madrid per a dues temporades, fins al juny del 2022. El davanter cobrarà 7,5 milions d’euros per temporada. En termes econòmics, tot i que el Barça volia cobrar pel traspàs de l’uruguaià, finalment només rebrà quantitats en funció de variables, com en el cas del traspàs d’Arturo Vidal a l’Inter. Per exemple, si l’Atlètic de Madrid arribés als quarts de final de la Champions, el Barça ingressaria una xifra de dos milions d’euros i així successivament en funció de la participació del panzer uruguaià amb els matalassers.

El comiat que es mereix

Aquest dijous a partir de les 12.30

es farà l’acte de comiat de Suárez amb una sessió fotogràfica al Camp Nou amb els títols aconseguits amb el Barça durant la seva trajectòria i posteriorment oferirà una roda de premsa telemàtica per dir adéu als que han estat els seus fidels seguidors des de l’any 2014.

Tercer màxim golejador de la història

Amb la baixa de Suárez, el Barça no només perd el seu davanter centre dels últims sis anys, sinó també el tercer màxim golejador de la història del FC Barcelona. L’uruguaià hi va arribar l’estiu del 2014, procedent del Liverpool. Al llarg d’aquestes temporades ha estat un futbolista imprescindible en l’atac blaugrana i un dels millors socis de Leo Messi. Ara Suárez intentarà continuar augmentant els seus registres golejadors lluny del Camp Nou, després que Koeman li comuniqués que no comptava amb ell aquesta temporada.