Dimecres es va acomiadar amb un veritable espectacle al cel de Barcelona i de tota la Costa Central . L’arribada d’un embossament d’aire fred en altura va afavorir que, al llarg del dia, proliferessin els ruixats damunt del mar, a uns quants quilòmetres en línia recta de la ciutat de Barcelona.

Al vespre, però, i de forma sobtada, es van regenerar diversos nuclis de tempesta força més a prop de la costa, entre el Baix Llobregat i el Maresme.  El cel serè de l’interior contrastava enormement amb les siluetes dels grans núvols de tempesta – cumulonimbus-  il·luminats des de l’interior a causa de les descàrregues elèctriques associades.

Les nuvolades no van arribar a tocar terra a Barcelona, però sí que ho van fer en alguns trams del litoral, sobretot al Maresme, on van arribar a deixar-hi  calamarsa o pedra en localitats com Premià de Mar, Arenys de Mar o Sant Vicenç de Montalt, entre d’altres. En algun cas, fins i tot, va acumular-se’n un cert gruix.


Els xàfecs s’han anat allunyant mar enllà al llarg de la nit i la matinada i ja no es preveu que tornin a tocar la costa. Fins divendres al matí, però, continuaran descarregant a l’entorn de les illes Balears.

Les imatges de les tempestes de dimecres al vespre van ser immortalitzades per nombrosos observadors, i difoses  àmpliament a través de les xarxes socials: