L’afluència a la protesta ha desbordat l’avinguda de la Catedral, fet que també ha provocat talls en altres carrers del centre de la ciutat, que han quedat temporalment ocupats perquè els manifestants organitzats en els diferents CDR (Comitès de Defensa de la República) han avançat en columnes des dels barris fins al centre de la ciutat.

A les 18 h l’escriptora Bel Olid ha llegit el manifest de la Taula per la Democràcia. S’hi demanava la tornada a la normalitat democràcia, l’alliberament dels empresonats i el retorn del govern de la Generalitat. En el parlament s’ha condemnat l’aplicació de l’article 155 i l’ús de la violència.

Després d’Olid, han parlat una desena d’entitats, com el Consell de la Joventut de Catalunya, Unió de Pagesos, els estudiants universitaris i els sindicats. Una part del públic ha escridassat el parlament de Camil Ros, de la UGT, en protesta per no haver donat suport a la vaga general. Totes les entitats s’han felicitat per “l’èxit ” de la convocatòria de vaga i mobilitzacions d’avui, que, asseguren, ha aconseguit paralitzar punts estratègics del país.

Agustí Alcoberro, vicepresident de l’ANC, ha tornat a fer una crida a la participació en la manifestació de dissabte. Com ha fet al migdia, el portaveu d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha dit  que les protestes no s’aturaran fins que els presos siguin alliberats i es “restauri plenament la democràcia, amb la pau com a bandera”.

La Taula per la Democràcia, que la integren moltes entitats, entre les quals sindicats i Òmnium i Assemblea, va proposar dues mobilitzacions per a aquest dia, que van qualificar d’aturada de país.  Al matí, a les 12 h, 8.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han concentrat davant de la Generalitat. A la tarda la convocatòria s’ha traslladat a l’avinguda de la Catedral. A la resta de Catalunya la protesta s’ha produït davant dels ajuntaments de les capitals de comarca.

La jornada de mobilitzacions coincideix també amb una vaga general que està alterant especialment el funcionament dels transports i les comunicacions.