Imatge de Ciutat Vella

Totes les estratègies de lluita contra el top manta han fracassat fins ara a Barcelona. Aquest dimarts el programa debat aquesta problemàtica complexa, i també aborda el futur controvertit de la capella de la Misericòrdia, al Raval. Ha d’acollir un CAP o l’ampliació del MACBA? La impossible unitat independentista a Barcelona és un altre dels temes destacats d’“El matí de Barcelona”.


La lluita contra el top manta a Barcelona

A cada desallotjament de venedors a la manta per part de la Guàrdia Urbana el segueix una reocupació del mateix espai. És el que va passar fa dues setmanes al vestíbul de l’intercanviador de Renfe a la plaça de Catalunya. L’estratègia policial no funciona, i la ciutat ha intentat diverses iniciatives, com asseure en una mateixa taula manters i comerciants, la proposta de crear un mercat social i la de fomentar la creació de cooperatives de manters. En quin punt ens trobem ara mateix? En parlem amb:


Jordi Graupera valora les candidatures independentistes

Tot i les crides a la unitat que s’han llençat des del PDeCAT i la Crida Nacional, ERC no accepta una única candidatura independentista a Barcelona. Ferran Mascarell de moment tampoc, però continua oberta parlar-ne amb Quim Forn i Jordi Graupera, de Primàries Barcelona. En parlem amb el mateix Graupera, a tan sols quatre mesos de les eleccions.


La capella de la Misericòrdia: pel MACBA o per un nou CAP?

Aquest dilluns, s’ha presentat un manifest per reivindicar l’ampliació del MACBA a l’edifici de la capella de la Misericòrdia, que han signat més de cent personalitats del sector de la cultura. Paral·lelament, els veïns de la Plataforma del Raval Nord han entregat a l’Ajuntament 6.500 signatures per reclamar la ubicació del nou CAP a l’antiga capella. En parlem amb el director del MACBA, Ferran Barenblit.


Concentració de conductors VTC a la Pl. de Sant Jaume

Els conductors de vehicles de lloguer VTC es mobilitzen per rebutjar el decret llei que aprovarà avui el govern català. Volen entregar a la Generalitat 150.000 signatures en contra de la normativa.  Tres de les principals empreses de les VTC ja han fet un preavís per tirar endavant un expedient de regulació d’ocupació del cent per cent de la seva plantilla, uns 1.000 treballadors. El nostre company Biel Cadilla ha parlat amb els protagonistes.


Gimcana cultural amb Bea Rodríguez

El concert de Sidonie a la sala Razzmatazz i la celebració de l’any nou xinès a Barcelona, entre les propostes d’aquesta setmana a l’agenda sempre atapeïda d’activitats de la Bea Rodríguez.


L’actualitat a les xarxes

Avui el Toni Noguera ens parla de dues pixades fora de test davant dels micròfons que han encès les xarxes socials. També analitza com milions de persones estan celebrant que un dels seus ciutadans emigri a Catalunya, per acabar parlant de l’inimitable Troy McClure, que està sent molt imitat.

 

Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: