MANUEL BARBERO pare d'un exalumne dels Maristes "Lo que vamos a hacer como asociaicón es personarnos en todas las causas en que hayan abusos de menores en cualquier juzgado de Barcelona. Cualquier menor abusado nosotros nos vamos a personar como acusación popular, esto lo vamos a hacer. Y luego vamos a hacer acciones para reforzar protocolos, pedagogía y lo que vamos a hacer es que los pederastas no tengan cabida en centros, polideportivos, donde haya niños."

L’associació Mans Petites es constituirà formalment la setmana que ve. Entre els impulsors, Manuel Barbero, que centralitza almenys 25 de la quarantena de denúncies imposades per suposats abusos al centre Maristes Sants-les Corts. Ara, els familiars i les víctimes han decidit convertir-se en una entitat que es personarà com a acusació en tots els casos d’abusos a menors que es denunciïn als jutjats de Barcelona.

Aquesta associació es presentarà formalment la setmana que ve i, a més de les víctimes i els familiars, participaran en el seu òrgan de direcció psicòlegs i advocats. Entre els objectius que es marquen, “reforçar els protocols i fer pedagogia per evitar nous casos d’abús infantil.” En aquest sentit, des de l’entitat ja s’han posat en contacte amb diversos grups municipals per modificar els protocols a centres públics municipals i prevenir els abusos a menors.

En declaracions a la premsa, Barbero ha recordat que ja hi ha unes 40 denúncies judicials presentades per suposats abusos als Maristes. Lamenta que des de l’escola “encara no s’hagin posat en contacte amb les víctimes que vam denunciar el cas al febrer”. Neguen, a més, que els Maristes “hagin col·laborat amb la justícia o els Mosssos”. Barbero critica que l’escola menteix quan assegura que es van assabentar dels presumptes abusos per part de Benítez l’any 2011. I argumenta que diverses famílies ja l’havien denunciat a la direcció del centre els anys 1986, 2003, 2005, 2011 i 2013.