Els barcelonins demanen un millor sistema de recollida de les escombraries, més civisme i més sancions als qui incompleixin la normativa. És el resum de les opinions que hem recollit al programa pel que fa als problemes de brutícia que té Barcelona.

N’hem parlat amb Eva Vila, membre de la plataforma Fem Gòtic; Manel Martínez, vicepresident de l’Associació de Veïns de la Barceloneta; Santi Serra, president de l’Associació de Veïns de Sant Andreu Palomar; Filiberto Bravo, president de l’Associació de Veïns de Ciutat Meridiana, i Marta Aliguer, veïna del Poble-sec.

Aquestes són les cinc peticions que fan al proper alcalde o alcaldessa de la ciutat:

1.- Més civisme:

Filiberto Bravo, president de l’Associació de Veïns de Ciutat Meridiana, lamenta que la gent pensi que el carrer és cosa de les administracions. Des de la Barceloneta, Manel Martínez explica que el civisme és escàs, especialment a conseqüència del tipus de turisme. Assegura que un 80 % de les persones que pixen al carrer són turistes.

2.- Més sancions als qui incompleixin la normativa:

Bravo creu que cal denunciar els veïns que, per exemple, “no porten la brossa al contenidor, la deixen a la porta de casa”.  Vila, per part de Fem Gòtic, assegura que hi ha establiments que treuen les deixalles a qualsevol hora. L’entitat ho ha denunciat i hi ha hagut inspeccions però, tot i això, les sancions no arriben.

3.- Sistemes de recollida de residus més eficients:

Bravo demana que els contenidors siguin intel·ligents i Vila que es repensi el sistema de recollida porta a porta al Gòtic de manera que la brossa passi el mínim temps possible sense recollir. Tots demanen una mínima compensació per al comerciant o veí que faci bé la recollida de residus.

4.- Campanyes d’informació adreçades als turistes:

Martínez, vicepresident de l’Associació de Veïns de la Barceloneta, assegura que “no s’informa a cap turista” i que van haver d’editar un tríptic per donar-lo en mà a la gent a la platja. Demanen de fa temps que es faci una política de difusió de les mínimes normes de convivència.

5.- Més lavabos públics:

Tant la Barceloneta com el Gòtic creuen que calen més lavabos públics per evitar conductes incíviques, també reclamen que es faci una selecció acurada dels millors llocs on ubicar-los per evitar que es converteixin en llocs de consum de drogues. 

 

Pots recuperar aquí la conversa: