Una ciutat que pensi en les persones grans és una de les reclamacions que li fan al proper alcalde els col·lectius de la tercera edat. Aquest és un altre dels temes de ciutat que aborda aquesta campanya electoral i n’hem parlat amb Prudenci Vidal, membre de Marea Pensionista; Enric Ollé, portaveu de la FATEC: Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya; Mario Cugat, membre del Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona; Maria Cross, voluntària a la Fundació d’Amics de la Gent Gran i Ole Thorson, president de l’Associació de Prevenció d’Accidents de Trànsit.

Aquestes són les cinc peticions que fan al proper alcalde en matèria d’atenció a les persones grans.

1.- Urinaris públics al carrer i al metro:

Cugat, per part del Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona, demana que hi hagi lavabos públics accessibles per a les persones grans al carrer i al metro.

2.- Voreres lliures d’obstacles i una mobilitat més amable amb les persones grans:

Des de la FATEC, Ollé demana que les persones grans puguin circular per les voreres amb llibertat i que es regulin els patinets i altres ginys electrònics. Thorson assegura que no s’ha tingut en compte la seva entitat en les negociacions sobre les terrasses a les voreres i creu que han arribat tard.

3.- Una regidoria de la solitud:

El Consell de la Gent Gran veu amb bons ulls la proposta d’una regidoria de la solitud, igual que al Regne Unit tenen un ministre dedicat a aquesta matèria. La voluntària d’Amics de la Gent Gran lamenta que tanta gent visqui sola.

4.- Solucions per a l’habitatge:

Marea Pensionista proposa al proper alcalde  o alcaldessa solucions reals als problemes d’habitatge de les persones grans, com ara un banc de lloguer municipal, que permeti a  les persones grans que tenen un pis llogar-lo si han d’anar a una residència i així millorar la seva pensió.

5.- Més vigilància i seguretat:

Assegura Cugat que cal reforçar la vigilància al carrer i que les parelles de la Guàrdia Urbana es moguin a peu pel barri. 

 

Pots recuperar aquí la conversa sencera: