accident-ronda-litoral

Esbrinem quines peticions fan els barcelonins al proper alcalde o alcaldessa de Barcelona pel que fa a l’elevada presència de cotxes a Barcelona. Segons un estudi de la Plataforma per la Qualitat de l’Aire, Barcelona té una densitat de 5.582 cotxes per metre quadrat.

N’hem parlat amb Marisol Blanco, membre de la Plataforma Prou Trànsit del carrer de la Independència; Miquel Àngel Lou, membre de la xarxa d’AMPA de l’Eixample; Tony Mateo,  membre de l’Associació de Veïns de Montbau i Artur Miró i José Ramón Gómez, membres de la plataforma Respira Glòries.

Aquestes són les cinc peticions que fan al proper alcalde o alcaldessa de Barcelona:

1.-Un peatge per accedir a Barcelona:

Pràcticament tots els  participants en la conversa estan d’acord en la necessitat de crear un peatge urbà. Amb tot, Tony Mateo, membre de l’Associació de Veïns de Montbau, assegura que “aquestes mesures només beneficien els rics”.

2.-Més transport  públic i aparcaments dissuasius:

Caldrà compensar la reducció de vehicles que entren a la ciutat amb una millora clara de l’eficiència del transport públic, segons bona part dels participants al debat. El membre de l’Associacio de Veïns de Montbau proposa que s’habiliti el túnel de Vallvidriera per accedir a Barcelona.

3.- Rebaixar el 50 % de trànsit a la ciutat:

La membre de la Plataforma Prou Trànsit demana al proper alcalde la pacificació de la zona del carrer de la Independència, ja que “la resta de la ciutat està pacificant-se i a nosaltres se’ns incrementa el número de vehicles”.

4.- Cobertura de la ronda:

Els veïns de Montbau demanen des de fa anys la cobertura de la ronda per tal de poder accedir a zones verdes i habitatge protegit . Lamenten els nivells de contaminació acústica i pol·lució que pateixen diàriament.

5.- Pacificar el trànsit a prop de les escoles:

Miquel Àngel Lou, membre de la Xarxa d’AMPA de l’Eixample, explica que caldria pacificar el trànsit a prop de totes les escoles i aconseguir que estiguin lliures de contaminació. Pels membres de la plataforma Respira Glòries és imprescindible actuar a curt termini mentre s’estan desenvolupant les obres en aquesta zona.

Pots seguir aquí la conversa sencera: