El vent de ponent, combinat amb una massa d’aire càlida en altura, va ser el responsable de descontrolar el termòmetre al llarg del cap de setmana, sobretot diumenge. La setmana s’ha iniciat encara amb un ambient impropi per a les dates, i amb la previsió que dilluns torni a ser un dia primaveral a Barcelona.

Al llarg del matí de dilluns el vent es debilitarà clarament respecte als darrers dies, però no acabarà de desaparèixer del tot, un fet que afavorirà que al migdia se superin de nou els 20 graus a diversos sectors del litoral català i que es fregui, o s’assoleixi novament aquest llindar també a la ciutat de Barcelona, sobretot a la façana costanera.

Aquest dilluns, però també dimarts i dimecres, el cel poc ennuvolat i la bonança faran que siguin dies especialment indicats per prendre el sol i gaudir de les platges de la ciutat. L’índex UVI serà baix (2) a causa de la baixa altura solar de l’hivern.

Convé no oblidar, però, que l’aigua del mar es troba molt freda aquests dies. La temperatura a mig metre de profunditat era només de 13,2 ºC divendres passat segons les dades de l’observador Diego Làzaro. Es tracta del valor més baix d’aquest hivern, mig grau inferior a la mitjana del període 2006-2017.

L’establiment de l’anticicló a la vertical de Catalunya entre dimarts i dimecres farà que encalmi totalment el vent reescalfat de ponent i que la temperatura màxima tendeixi a recular lleugerament, malgrat que es mantingui encara per damunt de la normalitat.

El tast primaveral d’aquests dies es preveu que passi a la història dijous a causa de l’arribada d’un front i l’entrada de vent fred de component nord. Els xàfecs proliferaran entre dijous i divendres, i la temperatura serà plenament hivernal el cap de setmana.