imatge del barri de la Clota

La temperatura toca fons aquest divendres. El fred és notícia a Barcelona, i també l’inici de la Marató de Donants de Sang, la campanya més important de l’any, que té per objectiu arribar a les 10.000 donacions. En clau de política municipal, la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, respon a ‘El matí de Barcelona’ a les crítiques de l’oposició per l’aplicació de l’ordenança de les terrasses a Ciutat vella.


Nou capítol de la guerra de les terrasses

El PDeCAT, Ciutadans, els socialistes i els populars han forçat una comissió per investigar com s’aplica l’ordenança a Ciutat Vella. La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, es defensa de les acusacions de l’oposició, que considera que actua de forma arbitrària. Gala Pin repta els partits que la critiquen a portar-la als tribunals i no davant d’una comissió, si és que consideren que ha comès alguna irregularitat.

Comença la Marató de Donants de Sang

Parlem amb el director assistencial del Banc de Sang, Enric Contreras, des d’un dels punts de donació a Barcelona, la Casa de les Punxes. La marató és la campanya més important de l’any i se celebra de l’11 al 18 de gener. Escolta la connexió amb la mòbil del Biel Cadilla.

Esports

Analitzem la derrota del Barça al camp del Llevant (2-1), a l’anada dels vuitens de final de la Copa del Rei. I parlem també d’una història de superació personal, amb en Carles Molet, del ‘btvesports‘.

L’actualitat a les xarxes

Les xarxes socials del Toni Noguera tenen avui tres protagonistes destacats: d’una banda, Toni Cantó i Maria José Català, amb els seus conflictes idiomàtics amb el valencià. I, de l’altra, la història inolvidable del periquito Chimuelo que ha robat el cor a tothom.

El Podcast

Sintetitzem en 20 minuts els fragments més destacats del ‘Hashtag Barcelona’ d’aquesta setmana. Com trobar feina aquest 2019, el compte enrere per als cotxes més contaminants, que el 2020 ja no podran circular per Barcelona; els drets de les treballadores de la llar i les cures; i el perill de retrocés dels drets del col·lectiu LGTBI per l’ascens de la ultradreta.

Cinema

El Roger Granel ens porta les principals notícies de l’actualitat audiovisual relacionada amb la nostra ciutat.

Els Impros

El Jaumet i l’Emma centren la seva història esbojarrada d’aquest divendres en les pel·lícules de policies. Una nova improvisació dels Impro Akatomba, a partir de les frases d’actualitat de la setmana.

Aquí us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: