imatge de bosses

A cinc mesos de les eleccions municipals, el PDeCAT encara no ha definit qui serà el seu cap de llista, tot i que Joaquim Forn sembla a hores d’ara el candidat de consens. Forn és a la presó d’Estremera des de fa més d’un any i ha de fer pública aviat la seva decisió. En parlarem aquest dilluns amb la guanyadora de les primàries del partit, Neus Munté. Molts barcelonins han anat a portar mantes al vaixell d’Open Arms, atracat davant de l’Hotel Vela. Parlem de la pròxima missió d’aquesta ONG. I el ‘Hashtag Barcelona’ debat sobre la necessitat de dignificar les condicions laborals de les treballadores de la llar i de les cures.


Qui cuida les persones que ens cuiden?

El ‘Hashtag Barcelona‘ analitza aquest dilluns la situació de les treballadores de la llar i de les cures, un col·lectiu format  majoritàriament per dones d’origen llatinoamericà que es troben molt sovint desprotegides i sense cap dret laboral. ‘Cuidem qui ens cuida, és de justícia!‘ és el títol d’una guia per fomentar la contractació digna i justa. Una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona que debatem aquest dilluns amb:

  • Emilia Pallàs, directora executiva de Desenvolupament Socioeconòmic de Proximitat de Barcelona Activa
  • Liliana Reyes, membre de l’associació Mujeres Pa’lante
  • Rosalía Molina, membre de Ca la Dona
  • Maria del Mar Sentís, membre del Sector d’Intervenció Social i Atenció a la Dependència de CCOO
  • Marta Cruells, assessora de la regidoria de feminisme i LGTBI de l’ajuntament de Barcelona

Segueix el debat en directe, aquí, cada dia, de dilluns a dijous, de 9h a 10h:

 

La fórmula del PDeCAT per Barcelona

Quim Forn està pensant si es presenta o no com a cap de llista i, segons algunes fonts, és el candidat de consens entre el PDeCAT i la Crida Nacional de Carles Puigdemont. La guanyadora de les primàries del partit del mes de maig del 2018, Neus Munté, ha assegurat que Forn “té ganes d’implicar-se”, però que “haurem d’esperar a uns dies” perquè ho anunciï ell mateix:

Crida d’Open Arms per aconseguir mantes

Les mantes es poden entregar fins aquest dilluns al matí al vaixell de l’Open Arms ancorat davant l’Hotel Vela. Després d’un 2018 molt complicat, l’ONG Proactiva Open Arms és pessimista de cara al futur. També ha anunciat que no treballaran més en aigües espanyoles. N’hem parlat amb Mar Sabé, portaveu de Proactiva Open Arms:

Actualitat a les xarxes

La nit de Reis a les xarxes socials barcelonines s’ha viscut diferent, amb desitjos de tot tipus, crítiques, polèmiques amb Baltasar com a protagonista i cartes als Reis que demanaven coses ben originals, com per exemple que abdiquin o que s’enduguin a Pedro Sánchez. Ens ho explica el Toni Noguera:

Resum de la jornada esportiva

L’ajustada victòria del Barça al camp del Getafe per 1 a 2 i la derrota del Sant Andreu al camp del Prat per 4 a 1 són algunes de les notícies més destacades del primer cap de setmana de l’any que ens resumeix el company del btvesports, Carles Alcoyent:

Aquí us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: