Vaga transportistes 2022
Vaga transportistes

Ja ha començat l’aturada indefinida de transportistes aquest 14 de novembre del 2022 a tot l’estat. L’acció ha estat convocada per la Plataforma Nacional en Defensa del Sector del Transport, que ja va fer una aturada el març d’aquest any durant 20 dies, fet que va provocar problemes en les cadenes de subministrament al conjunt d’Espanya. Per què protesta el sector? Podem parlar de vaga de transportistes?

Això és tot el que se sap fins ara de l’aturada del transport que ha començat aquest dilluns, 14 de novembre del 2022.

Motiu de l’aturada de transportistes

La Plataforma Nacional en Defensa del Sector del Transport ha convocat l’aturada per mostrar el rebuig a l’incompliment per part dels clients de la llei de despeses, que prohibeix treballar amb pèrdues. Alhora, vol denunciar la manca de control per part del Govern espanyol en el compliment de la norma.

L’aturada va ser anunciada aquest dilluns, 7 de novembre, en una assemblea en què el 86 % dels treballadors han acordat secundar l’aturada.

Podem parlar de vaga de transportistes?

L’aturada ha estat convocada per la Plataforma per la Defensa del Sector de Transport de Mercaderies per Carretera Nacional i Internacional. Això vol dir que es tracta d’una acció convocada per la patronal, que està integrada per diverses empreses petites i mitjanes de transport. Ni els sindicats ni els treballadors han fet cap convocatòria i, per tant, no és una vaga de transportistes.

És, per tant, el mateix que va passar amb l’aturada del març del 2022.

Les mobilitzacions començaran a Madrid

Els transportistes han convocat protestes durant tota la setmana. La primera de les mobilitzacions està prevista a Madrid aquest dilluns, dia 14, a la rotonda d’Atocha, a les 10 h. La intenció és bloquejar la capital espanyola. Des de dimarts i fins divendres —dies 15, 16, 17 i 18—, les protestes es traslladaran a altres ciutats, com ara Barcelona.

Segona aturada indefinida del 2022

Aquesta organització de transportistes de mercaderies per carretera —la majoria autònoms— ja va organitzar el març passat una aturada que es va mantenir durant 20 dies i que va provocar problemes a les cadenes de subministrament i va afectar bona part del territori nacional. Aleshores, el sector reclamava una millora de drets laborals i protestava contra l’increment de preus com el de la benzina.

Comparteix a: