botiga el ingenio barcelona
Foto: @DavidRov82

La façana del local on hi havia la botiga centenària El Ingenio, situada al carrer d’en Rauric, al Gòtic, ara és plena de grafits de dalt a baix. Qui passegi aquests dies per davant de l’establiment pot contemplar aquesta imatge i, de fet, alguns ja han compartit fotografies de l’estat del local a les xarxes socials. Un usuari (@DavidRov82) ha difós una imatge de l’aspecte actual vandalitzat de la botiga i aquesta ha generat diverses reaccions d’altres usuaris, la gran majoria de rebuig i de lament pel seu estat actual.

El desembre del 2021 es va saber que l’Ajuntament de Barcelona havia comprat l’establiment per salvar-lo i preservar-ne el mobiliari i la col·lecció.

“Tristesa absoluta”

Els comentaris de desànim que acompanyen la fotografia penjada a Twitter coincideixen a dir que “és una llàstima” o una “tristesa absoluta“. Alguns lamenten que “s’ha deixat morir i s’ha desprotegit una de les cases d’imatgeria més famoses de Catalunya“.

El Ingenio forma part de la trentena de locals comercials buits que el consistori va adquirir dins del pla Persianes Amunt. L’establiment estava tancat des de finals del 2019, però a l’interior encara queden peces antigues de col·leccionista i també gegants i capgrossos d’arreu de Catalunya.

El concurs públic, obert

Recentment, el consistori va obrir un concurs públic per seleccionar negocis i projectes culturals que puguin omplir aquest local (i els 35 restants que va adquirir l’Ajuntament). Els projectes es poden presentar fins al 20 de gener del 2023, amb la previsió de poder adjudicar els locals abans de l’estiu de l’any que ve.