Aquest 30 de juny s’acaba el termini per canviar pessetes per euros al Banc d’Espanya i són molts els que aprofiten aquest dies per arreplegar les que encara tenien per casa i aconseguir, així, uns ingressos extra. Aquest divendres s’han format llargues cues a la cantonada de l’avinguda del Portal de l’Àngel amb la plaça de Catalunya, davant la seu del Banc d’Espanya de Barcelona, per bescanviar monedes i bitllets.

L’últim càlcul que va fer el Banc d’Espanya és que els espanyols encara conserven pessetes per un valor, gens menyspreable, d’1.583 milions d’euros. De bon principi, el termini per canviar pessetes per euros acabava el desembre passat però, fruit de la pandèmia, es va decidir prorrogar aquesta possibilitat sis mesos més.

Quines pessetes es poden canviar?

El Banc d’Espanya informa que el preu de canvi que ofereix és de 166 pessetes amb 386 cèntims per euro. En cap cas es fa cap valoració diferent, tot i que les monedes siguin antigues. De fet, l’entitat només accepta el canvi de les pessetes posteriors al 1939.

L’entitat posa a disposició dels clients, tant al web com a les oficines físiques, una llista per poder verificar les monedes i bitllets bescanviables. Informa també que accepten els bitllets que tinguin algun dany això sí, han de tenir més del 50 % de la seva superfície.

Bitllets de pessetes
Bitllets de 500, 1.000 i 2.000 pessetes

19 anys sense la pesseta

L’1 de gener del 2002 la pesseta va donar pas a l’euro, que es va posar en circulació a 12 països de la Unió Europea. Durant dos mesos van conviure totes dues monedes, però el 28 de febrer del mateix any, la pesseta va deixar de tenir validesa. Va costar força, però, que la gent deixés de comptar en pessetes.