Amb l’arribada de la primavera i només un cop l’any, els museus de Barcelona obren més enllà del vespre. És per això que la nit de dissabte aquests equipaments s’han omplert de visitants. Un total de 34.000 persones han assistit a la Nit dels Museus 2021 que s’ha celebrat des de les 18 i fins a les 22 h, un horari més reduït que en altres edicions. La del 2021 és una edició planificada per conviure amb les mesures sanitàries vigents per evitar la transmissió del coronavirus. En la majoria dels casos ha calgut reserva prèvia.

Només començar, a les 18 h, al voltant del Born Centre de Cultura i Memòria ja s’hi havien aplegat força gent per gaudir de la vesprada cultural, segons el director d’Història, Memòria i Patrimoni de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), Carles Vicente. “Esperem que encara hi hagi més ambient cap al tard, que és quan a la gent els agrada visitar els museus. Tot i que a les 22 h hem de tancar, per complir amb la normativa del Procicat”, ha dit Vicente.

De fet, la setantena d’equipaments que van obrir les portes al públic van aconseguir aplegar 34.000 visitants. Tot i que aquesta és una xifra molt baixa en comparació amb el 2019, quan es va fer l’últim esdeveniment previ a la pandèmia, des del sector valoren molt positivament la jornada.

Per nosaltres aquesta Nit de Museus és molt més especial perquè és com tornar una mica a la normalitat.
Teresa Soldevila, Museu Marítim de Barcelona

La Barcelona marítima

D’entre totes les activitats programades que han obert portes gratuïtament al públic destaquen, per exemple, les exposicions sobre la Barcelona Marítima de la postguerra al Museu Marítim de Barcelona, a l’edifici de les Drassanes Reials, on s’han vist cues per accedir-hi.

En l’àmbit de l’arqueologia, els assistents han pogut visitar el Mercat de Sant Antoni, concebut com un espai estratègic de comunicació a Barcelona durant l’època romana. Sota el nom “El Mercat de Sant Antoni. Una cruïlla de camins” han participat en un itinerari guiat.

Dansa i experiències sonores al Castell de Montjuïc

Racons insòlits i amb encant de la ciutat, com ara el Castell de Montjuïc, també han estat escenari d’algunes de les activitats de l’edició d’enguany. A banda de les visites guiades, també s’hi han realitzat espectacles de dansa amb la participació de ballarins amb mobilitat reduïda.

Comparteix a: