nissan zona franca

(ACN) Els sindicats de Nissan han lamentat els “pocs avenços” de la mesa de reindustrialització i han anunciat una manifestació el dijous 13 de maig a Barcelona per mostrar el seu descontentament. “Això no avança com creiem que hauria d’avançar”, ha lamentat el comitè d’empresa, que ha complert amb les “amenaces” de mobilització si la taula de reindustrialització no presentava “propostes concretes”. La mobilització dels sindicats de Nissan anirà des de la seu de la Direcció General d’Indústria fins a la Delegació del Govern espanyol, al carrer de Mallorca.

“Hi ha quatre empreses que ja han abandonat el projecte i, a la vegada, dues més s’hi han sumat. Alguns d’aquests nous projectes podrien ajustar-se a les nostres necessitats, però per temes de confidencialitat no ens n’han donat més informació”, han assenyalat les mateixes fonts sindicals.

“Necessitem projectes que preservin el teixit industrial que es perd amb la marxa de Nissan, i alguns dels que actualment tenim sobre la taula no compleixen amb aquest requisit”, ha alertat el comitè d’empresa. “Així que ni els treballadors de Nissan, ni el govern de la Generalitat ni el Govern espanyol no podem estar conformes amb el que tenim actualment“, han reiterat els sindicats. “Això no avança i per tot plegat hem acordat manifestar el nostre descontentament al carrer el proper 13 de maig”, han conclòs.

Electromobilitat, hidrogen i components

S’ha detallat que tres dels 17 projectes per a la reindustrialització de les plantes de Nissan estan dirigits a la fabricació de vehicles de mobilitat sostenible (elèctrics i d’hidrogen), segons fonts properes a la comissió que selecciona els inversors. Hi ha també dues candidatures de fabricació de components, dues més de vinculades a la construcció i emmagatzematge industrial i els 10 projectes restants estan enfocats a la creació d’un “hub” d’electromobilitat. La consultora KPMG analitzarà els projectes fins a finals de maig.

Les fonts sindicals han avançat que la propera reunió de la mesa de reindustrialització de Nissan se celebrarà al juny.