Els empleats de Serveis Educatius Ciut’art, l’empresa adjudicatària dels serveis d’atenció al públic d’alguns dels museus més emblemàtics de la ciutat, faran aturades de protesta el 16 i el 23 de juny i el 2 de juliol per tal de posar fi a la subcontractació. Aquestes tres jornades de vaga han estat convocades pel sindicat Solidaritat i Unitat dels Treballadors (SUT) per reclamar “la regularització dels contractes en frau de llei i el reconeixement del caràcter indefinit de les relacions laborals, la correcta adjudicació dels dies de vacances i el final del tracte discriminatori cap als anomenats ‘reforços'”.

En un comunicat del SUT s’anuncia que el primer dia d’aturades serà el 16 de juny i coincidirà amb la inauguració de l’exposició del MACBA d’aquesta temporada. Els altres dies de protesta convocats pels museus són el 23 de juny i 2 de juliol. A més, els treballadors han avisat l’empresa que tot podria desembocar en una vaga indefinida. Els acomodadors de L’Auditori s’afegeixen a les aturades convocades i fins i tot les amplien als dies 17 de juny i 10 i 21 de juliol per denunciar, en aquest cas, “l’incompliment de l’acord al qual es va arribar el juliol de 2015 després d’una vaga de 63 dies, així com les represàlies cap a un dels treballadors”.

Aquests també denuncien que l’empresa va impugnar les darreres eleccions sindicals, celebrades el 13 d’abril de 2016. El resultat dels comicis va donar com a guanyadors vuit membres del SUT, dels nou totals que formen el comitè. Aquesta estratègia, segons el sindicat, es va fer “per esquivar les reivindicacions d’aquest sindicat”.

Serveis Educatius Ciut’art és l’adjudicatària dels serveis d’atenció al públic de museus com el MACBA, la Fundació Joan Miró, el CCCB, el Museu del Disseny, el Monestir de Pedralbes, el Museu de Cultures del Món, el Museu Etnològic, la Fundació Antoni Tàpies, l’Arxiu Històric de Barcelona i el Museu de la Música.