IGNACIO PÉREZ, secretari general de la secció sindical de CCOO del Metro "Habrá que buscar fórmulas que permitan que los trabajadores perciban económicamente más dinero, y a más a más, se de solución al tema de la contratación, la precariedad. Nosotros queremos solventar el problema de la precariedad porque es una lacra, que si nos pasa a nosotros que somos una empresa pública qué va a pasar a la pequeña y mediana empresa, nosotros queremos un empleo de calidad." MERCEDES VIDAL, presidenta de TMB "Creiem que aquest és el camí a seguir. En tots dos convenis, en totes dues empreses, s'ha estat negociant sense descans."

Els sindicats encaren la reunió d’aquest dimarts amb la direcció de TMB amb “esperances”. Des de la secció sindical de CCOO, Ignacio Pérez demana a l’empresa que “faci un altre moviment que pugui acostar els treballadors a la perspectiva d’un acord i que faciliti la desconvocatòria de vaga”. Pérez considera que cal buscar una sortida perquè millorin les condicions salarials i que es posi fi als contractes precaris.

La regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, Mercedes Vidal, ha obert la porta a seguir el mateix camí en el cas del metro que el que s’ha seguit amb l’autobús, que finalment ha arribat a un preacord.

Aquest dimarts, direcció de TMB i Comitè d’Empresa estan cridats a una nova reunió de negociació. En paral·lel, representants sindicals han presentat aquest dilluns la convocatòria de dues jornades d’aturades el 18 i 19 de juny, que coincidiran amb el Sónar.