Hermitage

El Port de Barcelona ha respost a la negativa de l’Ajuntament de signar un conveni que faci possible que l’aliança Hermitage-Liceu aterri a la nova bocana. En un comunicat, l’autoritat portuària assegura que continuarà treballant amb aquests dos actors per presentar al consistori una proposta que desenvolupi un “hub cultural, innovador i ciutadà” en aquest àmbit del port. El cop de porta de l’Ajuntament ha provocat, a més, una crisi de govern amb els dos socis (BComú i PSC) enfrontats.

En l’escrit, el Port de Barcelona diu que feia més d’un any que esperava que l’Ajuntament s’hi pronunciés. Com que no hi havia resposta, justifiquen que aquest dimecres el Consell d’Administració aprovés la concessió de la parcel·la central de la nova bocana a l’Hermitage perquè “és un projecte d’interès general i adequat a la Llei de ports”. L’autoritat portuària recorda que va donar llum verda a la concessió amb la condició que el consistori signés un conveni amb el Port i que en dos mesos es presentés un nou projecte que fes realitat l’aliança Hermitage-Liceu.

L’Ajuntament diu que tot no hi cap a la nova bocana

Tot i això, la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha insistit aquest divendres que el projecte conjunt de l’Hermitage i el Liceu (que encara s’ha de concretar) no hi cap a la parcel·la central de la nova bocana, de 12.000 metres quadrats. “No surten els números per cobrir les necessitats del Liceu”, ha assegurat Sanz. Per això, ha justificat la negativa a signar el conveni amb el Port, decisió que ha deixat en paper mullat la concessió que es va aprovar dimecres.