barcelona community day

(ACN i redacció) Barcelona és una ciutat multicultural i, de fet, un 22 % de la població és d’origen estranger. Aquest dissabte ha arrencat el Barcelona International Community Day, al Museu Marítim, amb més inscrits que el 2019, l’última edició presencial. És la fira per a la comunitat internacional que viu a la capital catalana i per a tothom qui hi vulgui connectar, organitzada per l’Ajuntament. El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, hi ha fet acte de presència i ha dit en declaracions a l’ACN que els estrangers aporten “coneixement i riquesa” a Barcelona.

Collboni també creu que els estrangers aporten “molt valor a Barcelona” per la seva “riquesa i potencial”, i també el fet que el nombre d’internacionals a la ciutat equival a la població d’un districte sencer. Segons el tinent d’alcalde, la pandèmia “ha produït canvis” en la fesomia de la comunitat internacional, ja que, per exemple, per a la gent dels països asiàtics “encara és difícil arribar a Europa”, cosa que “condiciona la represa de l’activitat normal”. Amb tot, ha remarcat que “Barcelona està molt ben posicionada com a lloc per estudiar, fer recerca, treballar i invertir”.

50 activitats programades i 70 expositors

La setena edició ha retornat al format de fira presencial amb el lema “Back to (net)work!”, amb 50 activitats programades i amb 70 expositors. Un espai que defineixen de benvinguda i ‘networking’ amb conferències, taules rodones, tallers orientats a establir-se, treballar i fer negocis, integrar-se i “gaudir de Barcelona”.

En la darrera edició presencial, l’any 2019, al BICD s’hi van inscriure 4.023 persones de 133 països. D’ells, el 69 % hi assistia per primera vegada i un 76,7 % eren estrangers. Un 64 % d’assistents feia menys de tres anys que vivien a la ciutat. En l’edició d’enguany es combinen les activitats presencials i les virtuals.

La nacionalitat espanyola, la predominant

El certamen es va presentar el 5 d’octubre al Pavelló Mies van der Rohe, on els organitzadors van explicar a l’ACN que s’hi esperaven 3.000 visitants durant el dia, tot i que a les 12 del migdia de dissabte ja s’hi havien inscrit més de 3.500, de 87 nacionalitats diferents. La nacionalitat espanyola és la predominant, seguida de la italiana, la francesa, la britànica i la colombiana. Paraguai, Rússia, Alemanya, Brasil i l’Índia completen el rànquing de les 10 nacionalitats més freqüents.