Sants-Badal suma un nou poliesportiu municipal des d’aquest dissabte: La Sagi. És el primer equipament d’aquestes característiques al barri, per això s’ha inaugurat amb una festa veïnal. Durant tot el dia, hi ha previstes activitats esportives i exhibicions de bàsquet i futbol.

El poliesportiu, en funcionament des d’aquest setembre, està situat al carrer de Roger. A més del poliesportiu, en el mateix edifici hi ha l’escola bressol municipal i l’espai d’acollida familiar Els Gats, que s’ha posat en marxa també aquest curs.

L’Ajuntament va comprar el solar al Ministeri de Defensa per construir l’equipament, ja que abans era una antiga caserna militar. “El barri de Sants-Badal no tenia poliesportiu ni escola bressol”, ha recordat Marc Serra, regidor del districte de Sants-Montjuïc. “Poc a poc estem posant el barri en el lloc que mereix, dotant-lo de tots els equipaments necessaris”, ha afegit Serra. D’altra banda, ha remarcat que el proper pas endavant que cal fer al barri és el de “treballar per incrementar el verd”.

Espai per a 250 esportistes

El poliesportiu té dues pistes amb espai per a fins a 250 esportistes, grades per a 130 espectadors, vestidors i altres espais comuns i de servei. Les instal·lacions seran, prioritàriament, per als clubs esportius del barri, els centres escolars de la zona i entitats que atenen persones amb discapacitats. Les obres es van iniciar fa dos anys i mig, i han suposat una inversió conjunta de 9,8 milions d’euros.

La intenció del districte de Sants-Montjuïc és que l’oferta esportiva segueixi creixent. Per això, abans que acabi el mandat, té previst celebrar un procés participatiu per començar a definir els usos que ha de tenir un altre futur equipament que es construirà en un solar del mateix carrer.

La Sagi, un homenatge a l’esport femení

El nom del poliesportiu va ser escollit amb una consulta popular a través de la plataforma de participació Decidim.Barcelona. La Sagi s’ha escollit en honor d’Anna Maria Martínez Sagi, que va morir l’any 2000.

Martínez Sagi va ser una de les fundadores del primer club de dones treballadores de Barcelona, directiva del FC Barcelona, i impulsora de l’organització de l’Olimpíada Popular del 1936. També va ser poeta, sindicalista, periodista, feminista i atleta.