El director de Metro, Marc Grau, i la directora de la Xarxa de Bus, Marta Labata, són els càrrecs que reben la retribució més alta, amb sous superiors als 135.500 euros l’any. En total, els salaris dels 21 membres que formen part del consell directiu sumen dos milions i mig d’euros, amb complements salarials inclosos que poden arribar a un màxim de 25.000 euros.

Segons el document, el màxim responsable de l’empresa, el conseller delegat, cobra 105.938 euros bruts. A la llista també s’informa que el director de l’Àrea Corporativa de Recursos Humans té un sou brut de 133.785 euros; el director de l’Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals, 116.332 euros; el director de l’Àrea Tècnica de l’Autobús, 131.796 euros, i el director de l’Àrea Tècnica de Metro, 133.098 euros, entre altres directius.

Les xifres s’han donat a conèixer aquest dilluns al portal de transparència que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) va posar en marxa al març. Precisament, es tracta d’una informació que el comitè d’empresa ha demanat en reiterades ocasions. La presidenta de TMB i regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, ha defensat que la transparència “és una cultura i una manera de fer que ha d’impregnar el conjunt de l’Administració pública” i, alhora, “promoure el dret d’accés a la informació per part de la ciutadania”.

A través d’un comunicat, TMB tha explicat que la intenció és publicar informació més detallada sobre la retribució de tota la plantilla de l’empresa. Des de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) han alertat que, tot i la transparència de les dades, ara falta publicar els sous d’uns altres 550 membres que estan fora del conveni de l’empresa.