Les xifres ho corroboren i elles també. "A la meva feina passa. Tots fem el mateix, però als homes els donen un càrrec, i cobren més que nosaltres. Hi ha una discriminació molt forta." Segons les dades que ha publicat l'Ajuntament de Barcelona, (pospo) el 2014 el salari mitjà anual de les dones va ser de 24.600 euros, mentre que el dels homes va ser de 32.800, un 25 % més. També es produeixen diferències salarials segons la procedència. Les dades confirmen que els estrangers van cobrar menys que els treballadors que tenen nacionalitat espanyola. "Somos italianos pero llevamos 14 años aquí y sí, cobramos menos, sólo por ser catalán ya tienes un salario un poco más alto." L'informe també dóna dades sobre el sou mitjà dels barcelonins. El 2014 va superar els 28 mil euros l'any i es va situar per sobre de la resta de l'Estat. Concretament els barcelonins van cobrar un 15% més que la mitjana de Catalunya i un 22% més que la d'Espanya. Els menors de 24 anys, però, no se'n beneficien. Els seus salaris van ser un 71 % més baixos que la mitjana i rondaven els 8.300 euros l'any. "Fa tres mesos que treballo i el salari és molt precari, no dóna per viure." També hi ha una bretxa salarial entre els treballadors contractats a temps parcial o indefinits, i entre els que fan jornada completa o partida, que cobren la meitat. "Tenia un contracte a mitja jornada per estar amb el nen, però era impossible, i ara he demanat de treballar a temps complet, encara que no el vegi." Els sous també varien en funció de la titulació. Els treballadors més ben pagats van ser els que treballen en bancs i caixes, amb un sou mitjà que supera els 54.000 euros. En canvi, el sector de l'hostaleria és el que té una mitjana salarial més baixa. Van cobrar de mitjana 15.000 euros anuals.

La diferència salarial entre homes i dones s’accentua en funció de les professions i també de la franja d’edat. Per exemple, el 2014, tant els nois com les noies d’entre 25 i 29 anys van cobrar fins a 17.000 euros anuals, amb una diferència entre gèneres que no supera el miler d’euros. Però l’escletxa s’eixampla amb l’edat i sobrepassa els 10.000 euros en el cas dels treballadors d’entre 50 i 54 anys. En aquesta franja d’edat, els homes van ingressar de mitjana més de 42.000 euros, mentre que les dones no van arribar als 30.000.

Si continuem analitzant les xifres per franges d’edat, observem que la remuneració augmenta a mesura que els treballadors es fan grans i van adquirint experiència i antiguitat. Els menors de 25 anys van ser els que menys van cobrar, i amb diferència. El sou mitjà per als més joves va ser de 8.336 euros, un 71 % per sota de la mitjana barcelonina. Un fet que es podria explicar perquè molts joves estan estudiant i la majoria de les seves feines són a temps parcial. D’altra banda, els treballadors amb sous més alts són els d’entre 55 i 59 anys, amb uns ingressos que van superar els 45.000 euros.

Pel que fa a les professions, la remuneració més alta va ser per als treballadors del sectors de finances i d’assegurances, que van guanyar una mitjana de 54.158 euros l’any. A banda d’això, els sous més baixos els van rebre els empleats de l’hostaleria, amb uns ingressos de 15.055 euros. Una altra dada que revela el document és la gran diferència salarial entre els treballadors indefinits i els temporals, ja que els primers van cobrar un 89 % més.