El seminari Taifa, del qual formen part economistes crítics com Miren Etxezarreta o Ivan Gordillo, ha fet aquest diumenge els 20 anys d’història del grup amb una festa a l’Ateneu Popular Nou Barris. Hi han participat un centenar de persones, que han insistit que la tasca d’anàlisi i pensament crític d’aquest grup és ara més necessària que mai.

La festa ha començat amb un dinar popular. A la tarda, els membres han anat desfilant per l’escenari per fer els parlaments i un repàs de la trajectòria del seminari. La fi de festa l’han posada les actuacions musicals dels grups Baula i At Versaris, alguns membres dels quals també ho són de Taifa.

El seminari va néixer el 1994 a la Facultat d’Economia de la UAB fruit d’un projecte d’estudiants que van començar a estudiar críticament temes relacionats amb el desenvolupament econòmic. El grup va anar creixent i va generar un àmbit d’estudi i reflexió econòmica sobretot per als estudiants que finalitzaven la llicenciatura i que veien difícil seguir una carrera investigadora crítica. El projecte es va consolidar com a seminari permanent i va aconseguir tenir un espai autònom fora de la UAB, a Ciutat Vella. Durant més de dos anys el seminari va fer una tasca de recapitulació, selecció, traducció i estudi de textos crítics de l’economia ortodoxa. El resultat d’aquest treball va ser la publicació del llibre ‘Crítica a l’economia ortodoxa’.

El 2004 Taifa decideix donar més importància a la tasca de divulgació i comença a publicar informes sobre la situació de l’economia espanyola, el sector públic, el mercat de treball, les desigualtats i la redistribució de la riquesa, la crisi immobiliària i financera, la teoria de les crisis, el rescat dels poderosos o les alternatives al capitalisme.