videojocs

A partir del mes de juny vinent, Barcelona tindrà el centre més gran del sud d’Europa per competir en videojocs i eSports. El BIG C (Barcelona International Gaming Center) amplia el seu projecte inicial i posa en marxa un espai d’alt rendiment d’entrenament digital de 7.000 metres quadrats que s’ubicarà al 22@. El projecte té el suport de la Generalitat, Barcelona Activa i la Direcció de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona.

“Barcelona ara sí que disposarà d’un centre d’atenció internacional d’innovació i nous formats en una situació tan emblemàtica com el 22@, afirma el fundador i CEO de BIG C, Jean-Sébastien Ventura, arran d’aquest anunci d’ampliació. El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, també creu que aquest projecte situa Barcelona “com un hub de primer nivell en l’àmbit dels videojocs i de l’entreteniment digital“, un sector amb un creixement exponencial els darrers anys.

L’ampliació del BIG C se suma a altres inversions recents a Barcelona d’empreses estrangeres del sector dels videojocs com la suïssa FunPlus, la danesa IO Interactive o la finesa Rovio.

Espais d’entrenament, descans i també per al públic infantil

El BIG C va obrir les portes a Barcelona l’any 2019 i fins ara dispodava d’una superfície de 1.900 metres quadrats. El nou centre tindrà espais de competició i també d’altres centrats en l’entrenament i el descans dels professionals d’aquest àmbit com jugadors, àrbitres, fisioterapeutes o entrenadors. A banda, també s’impulsaran activitats dirigides al públic infantil i un espai dedicat a la celebració d’esdeveniments i espectacles en l’àmbit de l’entreteniment.