Els socorristes de les platges de Barcelona mantenen la vaga indefinida que van començar aquest divendres després del fracàs de la reunió que han mantingut aquest dissabte al matí amb l’empresa a la platja del Bogatell. A banda de la concessionària, s’hi ha citat el comitè de vaga, el comitè d’empresa i la CGT —el sindicat convocant de l’aturada—.

Fonts del comitè de vaga han explicat a betevé que la reunió s’ha truncat des d’un inici, perquè les dues parts no s’han posat d’acord amb l’aplicació dels serveis mínims. La concessionària defensa ajustar a l’alça els serveis mínims pactats, cosa que no agrada als treballadors. Ben al contrari, aquests critiquen que l’empresa no els respecta. En aquest punt de la discussió, segons el comitè de vaga, l’empresa concessionària s’ha aixecat i ha marxat de la taula de negociació.

Tot i això, al cap d’una estona, treballadors i empresa s’han tornat a reunir per avançar en les negociacions. Ara per ara, no n’han transcendit més detalls.

Set hores de reunió amb l’Ajuntament

La reunió amb l’empresa concessionària arriba l’endemà d’una reunió de set hores entre l’Ajuntament i el comitè de vaga per tractar la situació. El consistori ha explicat a betevé que les converses avançaven en “bona direcció”.

Els socorristes reclamen la redacció d’un document que reculli tots els acord sindicals als quals s’han arribat per poder afermar la seva seguretat laboral. Per fer visibles les seves demandes, es van concentrar divendres a la plaça de Sant Jaume just al començament del ple municipal.

Els treballadors denuncien que no s’han complert els acords assolits al maig amb l’empresa i l’Ajuntament de Barcelona. Es queixen que continuen tenint falta de personal i mitjans, com uniformes i equips de protecció individual. Els socorristes denuncien que l’empresa concessionària no té la capacitat ni els recursos per gestionar totes les platges, per això fa rotacions de material i personal entre platges, “cosa que fomenta la precarització del sector“, assegura l’Ignacio García, portaveu del comitè d’empresa.