Aquest cap de setmana és un dels períodes de més activitat a l’aeroport del Prat durant l’operació sortida de les vacances d’agost. Hi ha 1.839 vols programats, 969 dels quals es concentren diumenge, 30 de juliol, el segon dia amb més activitat d’aquest període. Aquest dissabte, 29 de juliol, hi ha programats 870 vols. Fins a les 14 h, tots han operat amb normalitat excepte un vol a Bogotà, que s’ha hagut d’ajornar al dia següent. Al llarg de matí s’han vist llargues cues per facturar.

El primer dia de Setmana Santa és el dia en què es concentra més activitat de vols en tot l’any. Així i tot, pel que fa al període de vacances, aquesta primera setmana d’agost és el moment que hi ha més vols programats, i divendres, 28 de juliol, és el dia amb més trànsit aeri: es van enregistrar 999 vols sense cap contratemps o retard destacable.

Capitals europees com a principals destinacions

Entre les principals destinacions d’aquests vols es troben les principals capitals europees, on es viatja per visitar la ciutat o per enllaçar amb altres vols. També es concentra bona part de l’activitat en vols a les illes Balears o a les illes Canàries.

Per altra banda, hi ha un gruix de turistes que es decideixen per destinacions fora del continent europeu, com els Estats Units, el Pròxim Pròxim Orient o el continent asiàtic.

Els vols s’apropen a les xifres prepandèmia

Diversos usuaris han admès a un equip de betevé que durant aquesta operació sortida estan agafant per primer cop l’avió des de l’esclat de la pandèmia el 2020. Tot i això, les xifres encara no han assolit els registres, quan superaven els 5.000 vols. Sigui com sigui, durant la jornada s’han repetit les cares de felicitat per poder viatjar a diferents destinacions.