Misteri resolt. Les ‘Lletres gimnastes’, que Brossa va fer per al propietaris de la botiga El Ingenio, no s’han perdut mai. Segons avança el diari “El Periódico” i ha pogut confirmar betevé, les peces escultòriques van ser retirades de la façana de l’establiment fa tres anys, coincidint amb la rehabilitació de la façana de l’edifici on es troba el comerç. L’antiga propietària d’El Ingenio, Rosa Cardona, les va voler preservar durant els treballs.

Fonts municipals han confirmat a betevé que les lletres són dins del local, tancat des de fa anys, i que formen part de l’inventari de material, que és propietat de Rosa Cardona.

Un poema escultòric creat per Joan Brossa per a El Ingenio

‘Lletres gimnastes’ va ser creada per Joan Brossa l’any 1997 per a la botiga El Ingenio, en homenatge i record al senyor Cardona, fundador de l’establiment. L’obra està composta per dos elements complementaris, cadascun dels quals té dues lletres A majúscules de color vermell.

El primer conjunt estava situat a la paret esquerra de l’entrada de la botiga, i estava format per dues lletres A, una al costat de l’altra, coronades per una placa on es podia llegir el títol “Lletres gimnastes”. El segon element estava col·locat a l’entrada del negoci, penjat del sostre, on també dues A, una al damunt de l’altra, feien un exercici gimnàstic.