renfe gratis

(ACN) Els sindicats CCOO, UGT, CGT, Semaf, CGE i SF a Renfe i Adif han clamat aquest dimecres contra el traspàs del servei de Rodalies a la Generalitat que preveu l’acord d’ERC i el PSOE per investir Pedro Sánchez. Segons han alertat en una roda de premsa a Madrid, “l’ambició política” del text suposa el “trencament” dels drets dels treballadors i la “ruptura” del Grup Renfe. “Un cop més l’ambició política ha passat per sobre”, ha asseverat el president del comitè general, Andrés Rubio, que ha lamentat que no s’hagi escoltat els treballadors.

Els sindicats, que han convocat una vaga de cinc dies, temen també que “s’escampi l’exemple” a altres comunitats autònomes i les dues empreses públiques acabin fragmentades en 17 serveis regionals. “Correm el risc que es fraccioni, se segmenti, les dues empreses en 17 empreses petites i això, des del comitè general no ho permetrem, i per això hem convocat aquestes mobilitzacions”, ha afirmat per la seva part el portaveu del Sindicat Ferroviari (SF), Rafael Escudero.

Vaga durant el pont de la Puríssima

Els sindicats de Renfe i Adif van anunciar aquest dimarts una vaga de cinc dies per protestar contra la “incertesa” que genera entre els empleats l’acord pel traspàs de Rodalies. En un comunicat, els comitès generals de les dues empreses públiques van indicar que les aturades contra la “segregació” de plantilla se celebraran el 24 i 30 novembre i l’1, el 4 i el 5 de desembre, coincidint amb l’inici del pont de la Puríssima.

“Ferma oposició”

“Anunciem la nostra ferma oposició a qualsevol decisió que suposi la segregació dels serveis que presten les empreses públiques estatals”, ha alertat Rubio. Tal com ha matisat Pepa Paez, secretaria general de CCOO al sector ferroviari, els treballadors estan “disposats” a seure amb l’empresa, el Govern espanyol i la Generalitat per negociar i acordar el traspàs a través d’una nova “figura jurídica” que permeti als treballadors continuar lligats al Grup Renfe.