(ACN) El cap d’Estratègia d’Airbnb, Nathan Blecharczyk, ha revelat aquest dimarts que la plataforma ha retirat 7.000 pisos a petició de l’Ajuntament en els darrers anys. Des del 2018 l’empresa de lloguer de pisos turístics comparteix informació amb el consistori, en una relació que ha qualificat de “força positiva”, i arran d’aquesta col·laboració el govern municipal ha demanat la retirada de les propietats que ha considerat que no complien la regulació pertinent. “Espero que fent això hàgim ajudat a crear més confiança entre l’empresa i la ciutat”, ha indicat el responsable de la firma en el marc del congrés Smart City Expo World Congress 2023, que s’organitza fins a aquest divendres al recinte firal de Gran Via de Fira de Barcelona.

Blecharczyk ha admès que “recentment hi ha hagut alguns entrebancs i les coses s’han complicat una mica políticament”, en una al·lusió, sense citar-lo, a l’equip de govern anterior, encapçalat per Ada Colau, “però crec que hem estat treballant aquests entrebancs, des del 2018 compartim dades amb la ciutat i Barcelona va ser una de les primeres on ho vam començar a fer”, ha explicat durant una conversa amb la directora de desenvolupament corporatiu de Tech Barcelona, Mar Galtés.

La regulació “necessària”, però sense “excés”

El responsable d’Estratègia d’Airbnb també s’ha referit a la qüestió sobre la regulació de plataformes com la seva. A parer de Blecharczyk, “és clar que hi ha d’haver normes”, però també ha alertat que un excés de regulació, com, per exemple, la que s’ha fet a Nova York, on pràcticament, segons ha dit, s’ha prohibit la presència d’Airbnb, pot comportar “conseqüències imprevistes”.

En aquest sentit, ha relatat que vuit anys després de la regulació “els preus dels hotels a Nova York han pujat un 8 %” i “no hi ha senyals que hi hagi més pisos de lloguer disponibles al mercat”. Per això ha opinat que l’exemple de Nova York indica “el que pots esperar si prens accions estrictes i un recordatori que cal trobar un equilibri”.