caseta de socorristes platges Barcelona

(ACN/Redacció) El sindicat CGT de salvament i socorrisme de les platges de Barcelona ha reclamat a l’empresa que gestiona el servei, Aunar, que pagui a la plantilla els diners corresponents a l’extensió de contracte per compensació de les hores extres generades durant l’estiu. En un comunicat, ha recordat que aquest és un dels acords als quals la plantilla, l’empresa i l’Ajuntament van arribar al juliol després de la vaga que el col·lectiu va protagonitzar. CGT ha criticat aquest “nou incompliment” i ha considerat que és una prova de la “incapacitat” de l’empresa per assumir aquest servei amb garanties. Així, ha indicat que té constància que el consistori ja ha abonat a Aunar els diners per fer aquests pagaments.

CGT ha lamentat que l’Ajuntament i Aunar no els hagin pagat i “s’hagin dedicat a donar de baixa contractual els treballadors” abans del que es va acordar al juliol i “sense tenir en compte els càlculs traspassats per la coordinació del servei”.

El sindicat ha afirmat que tenen constància que l’Ajuntament ha abonat a l’empresa els diners per liquidar les nòmines que s’haurien d’haver lliurat el darrer dia hàbil del mes d’octubre i ha criticat que Aunar hagi fet “els comptes que més li convenen”. A banda, la CGT ha exigit al consistori que es faci càrrec definitivament de la liquidació correcta del contracte vigent i ha instat la Generalitat “a publicar definitivament un pla autonòmic que reguli la professió i eviti la participació d’aquest tipus d’empreses pirata”. Per tot plegat, el sindicat ha obert la porta a iniciar un nou procés judicial per denunciar els suposats abusos de l’empresa Aunar.