traspas rodalies catalunya

El PSOE i ERC han tancat un acord per al traspàs de Rodalies. Es tracta d’una de les carpetes pendents per arribar a un pacte global sobre la investidura de Pedro Sánchez. Els republicans asseguren que el document pactat fa referència al “traspàs integral” i inclou vies, trens i recursos. De fet, que hi hagués un traspàs “integral” era una condició que havia posat ERC al llarg de la negociació i que el partit no pensava rebaixar.

El traspàs es durà a terme mitjançant la creació d’una empresa pública mixta, Rodalies de Catalunya, que es gestionarà de manera compartida entre la Generalitat i l’Estat però on el govern català portarà la veu cantant. El ministre de Presidència, Félix Bolaños, ha assegurat que amb el traspàs “es culmina el procés que va començar els anys 2009 i 2010” i que “s’aprofundeix en la millora dels serveis públics“.

Per la seva banda, el president d’ERC, Oriol Junqueras, ha valorar positivament la fórmula per dur a terme el traspàs de Rodalies. Junqueras també ha assenyalat que l’Estat s’ha compromès a aportar els recursos necessaris pel bon funcionament de la xarxa, tot i que ha alertat que reflotar el servei de Rodalies no serà una tasca senzilla per la “deixadesa del govern espanyol durant molts anys” en aquest servei.

Si s’acaba materialitzant, el traspàs donarà resposta a una reivindicació que ve de molts anys enrere.