Del 23 al 25 d’abril se celebrarà al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona la 30a edició de la Seafood Expo Global, saló dedicat a la indústria de productes del mar. L’organització preveu una edició de rècord amb un impacte econòmic d’uns 156 milions d’euros. Segons ha explicat la vicepresidenta del saló, Wynter Courmont, l’espai expositiu creixerà un 4 % i ocuparà 51.227 metres quadrats. Hi participaran 2.050 empreses de 84 països, alguns per primera vegada com l’Azerbaidjan, el Brasil i la Costa d’Ivori.

El congrés ocuparà una part del Pavelló 1, juntament amb el 2, 3, 4 i 5 i la galeria que hi ha entre el 4 i el 5. En aquesta extensió hi haurà pavellons regionals nous com els de Corea del Sud, Oman, França i el Brasil. L’organització ha destacat el retorn “complet” de la Xina, després dels anys de pandèmia, que han condicionat la presència d’aquest mercat. Això suposarà l’arribada de 316 companyies del país asiàtic.

El Seafood mantindrà la col·laboració amb el Banc dels Aliments

Aquesta serà la tercera edició del saló a Barcelona, que l’any passat va rebre un 24 % més de visitants que l’anterior. Courmont ha recalcat “l’oportunitat de creixement” que la capital catalana suposa per al saló i espera que continuï en el futur. Des de Fira de Barcelona el director general, Constantí Serrallonga, ha situat Barcelona entre les cinc millors ciutats europees per a organitzacions de congressos i ha destacat la capacitat per acollir esdeveniments que reuneixen països de tot el món com ara el Seafood, el Mobile World Congress i l’ISE.

En el marc del congrés, també s’han programat 20 sessions de conferències informatives a càrrec de 90 experts mundials del sector que debatran sobre sostenibilitat, seguretat alimentària, canvi climàtic i les conseqüències de la pesca il·legal. El Seafood mantindrà la col·laboració amb el Banc dels Aliments per recollir els productes del mar donats pels expositors quan es clausuri el saló.