La fira Alimentaria a Barcelona 2024 ha arrencat aquest dilluns, 18 de març, a Fira de Barcelona. La nova edició de l’Alimentaria & Hostelco espera tenir l’edició més internacional, amb una previsió de 100.000 visitants, dels quals una quarta part seran estrangers. Es recupera d’aquesta manera el públic asiàtic, que havia minvat des de la pandèmia, i l’impacte econòmic es calcula en 180 milions d’euros. El gran saló de l’alimentació i la restauració i hoteleria se celebra cada dos anys a la ciutat.
El ‘btv directe’ ha recollit les novetats que es presenten a la fira Alimentaria de Barcelona 2024 en un programa que ha començat a les 12.30 h.
Demostracions culinàries i xefs amb estrella
El saló conté demostracions i ponències de xefs reputats com Quique Dacosta, Ferran Adrià, Joan Roca i Oriol Castro. També se celebrarà una de les finals del concurs d’elaboració de pizzes.
Entre les novetats destaquen curiositats com una cervesa fitnes, una costella de carn enriquida amb tecnologia 3D i un “cocido” vegà, entre moltes altres.
Robòtica i intel·ligència artificial aplicades a la restauració
Els aliments funcionals, els que porten afegit algun component, els sabors nous i la recerca d’aliments més saludables i sostenibles són alguns dels eixos de l’Alimentaria. Però la robòtica i la intel·ligència artificial hi seran també presents amb exemples d’aplicació al sector de l’hoteleria i la restauració.