El president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, ha fet arribar una carta al president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, en què l’alerta que la proposta d’ampliació de l’aeroport cap al nord que han presentat aquest dilluns al matí “posa en risc el present i el futur del port de Barcelona”, ja que —diu— podria impossibilitar el funcionament de la terminal de contenidors al moll del Prat i el trasllat de la segona terminal de contenidors al futur moll de Catalunya.

En la carta, Salvadó explica que el Port de Barcelona fa dos anys que està treballant amb les autoritats responsables del tràfic aeri per poder operar amb grues que s’elevin fins a 80 o 90 metres d’altura i que els permetin ser més eficients a l’hora de carregar i descarregar les embarcacions més grans. Una ampliació de l’aeroport cap al nord “agreujarà aquesta situació i posarà en risc l’imprescindible trasllat cap al sud de la terminal més propera a la ciutat”, ha alertat Salvadó.

Impacte sobre decisions empresarials estratègiques

Per tot plegat, el president de la instal·lació portuària ha lamentat que Foment del Treball hagi fet aquesta proposta “tot i sent informats reiteradament per part del Port de Barcelona d’aquestes greus potencials afectacions“. Salvadó ha assegurat que la proposta que ha fet pública Foment del Treball té un impacte “sobre la presa de decisions empresarials estratègiques que s’estan debatent just en aquests moments”.

Sánchez Llibre assegura que han tingut converses amb el Port

Durant la roda de premsa d’aquest dilluns al matí en què s’ha presentat la proposta de Foment del Treball, el president de l’entitat, Josep Sánchez Llibre, ha assegurat que hi ha la “màxima interacció i convivència” amb el Port de Barcelona. De fet, la institució assegura que ha mantingut converses amb el Port. En l’encapçalament de la carta, però, Lluís Salvadó lamenta no haver pogut mantenir una conversa telefònica amb Sánchez Llibre.