(ACN/Redacció) El saló Construmat tornarà a la Fira Barcelona entre el 21 i el 23 de maig del 2024, amb una nova edició que acollirà 300 expositors i 600 marques, el doble de les de la cita d’enguany. Així ho han avançat els organitzadors aquest divendres, que també han explicat que l’esdeveniment arribarà a ocupar 10.000 m² nets del recinte. El saló tindrà com a eix principal la sostenibilitat i tindrà marques representades dels sectors de la construcció, la rehabilitació, el manteniment i els serveis. Així mateix, també s’han programat tallers pràctics, mostres d’empreses emergents, trobades de capacitació i el lliurament dels Premis Construmat, en col·laboració amb la Fundació Mies van der Rohe, entre altres esdeveniments.

La presentació del saló s’ha dut a terme aquest divendres al Col·legi Oficial d’Arquitectes de Madrid. En l’esdeveniment, el president de Construmat, Xavier Vilajoana, ha assegurat que “el camí per enfortir l’esdeveniment ja està traçat” i que consisteix a “seguir en la línia iniciada l’any passat”. “Cal apostar per un saló que representi tot el sector amb un clar enfocament cap a la sostenibilitat, que és el principal repte de la indústria de la construcció”, ha argumentat.

La sostenibilitat, l’eix principal del saló

Per aquest motiu, en la 23a edició del saló també està previst el congrés Sustainable Building, en què s’abordarà la sostenibilitat com a factor d’innovació de la indústria. En concret, s’han programat 80 sessions i xerrades amb presentacions de projectes reals en què es reivindiquen materials, sistemes constructius i tecnologies per a una construcció responsable amb el medi ambient.

L’edició de l’any passat ja va suposar un rellançament per al saló amb un nombre total de visitants per sobre dels 16.000 i col·laborant amb 400 marques. Per això, les expectatives per l’any que ve són positives i s’espera augmentar l’espai expositiu traslladant l’esdeveniment al pavelló número 2 del recinte firal de Gran Via. L’exposició es farà de forma simultània a les obres per ampliar el recinte firal amb la inauguració d’un altre edifici que enllaçarà amb el pavelló 1 i el Hall Europa.