La plataforma Zeroport s’ha presentat a les portes de Foment del Treball, que aquest dilluns presenta les seves propostes d’ampliació de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat. Les organitzacions socials, veïnals i ecologistes que formen part de la plataforma exigeixen que es deixi d’alimentar el debat sobre l’ampliació d’aquesta infraestructura. També denuncien que Foment funciona com un lobby empresarial que pressiona per un projecte “especulatiu injustificable i inviable en plena crisi ambiental global”.

Jaume Osete, portaveu de la plataforma, ha lamentat que Foment del Treball s’hagi donat “un paper polític en aquesta qüestió”. Un paper que des de Zeroport li neguen, “perquè només representen aquells que volen beneficis econòmics a curt termini fruit d’aquesta ampliació”. Segons la plataforma, l’únic debat que s’ha de fer és com s’afronta el decreixement internacional de l’aviació, “el mitjà de transport més contaminant i amb més impacte en la crisi climàtica”.

Osete s’ha mostrat convençut que l’ampliació de l’aeroport del Prat no es produirà mai, perquè “la pressió de la ciutadania i les evidències fruit de les conseqüències de la crisi climàtica deixaran clar que el projecte és un disbarat”.