Èxit de públic de la nova edició del Mercat de Mercats, que ha congregat més de 100.000 persones entre divendres i diumenge, segons un balanç de l’Ajuntament de Barcelona. El canvi d’ubicació, per les obres a la plaça de les Glòries, fins a la plaça de Catalunya no ha allunyat els visitants, ans al contrari. Les xifres han passat dels 40.000 participants el 2022 als més de 100.000 d’enguany.

El balanç que en fa l’organització és més que positiu: “Hem fet d’un problema una oportunitat”, explica Màxim López, gerent de l’IMMB (Institut Municipal de Mercats de Barcelona). López valora la centralitat d’aquest espai, que ha atret públic local i també turistes. Amb una satisfacció evident, conclou: “Quina millor ubicació que la plaça de Catalunya!”.

L’alta gastronomia, al Mercat de Mercats

Durant tres dies, 13 comerciants de diversos mercats barcelonins s’han traslladat a l’esdeveniment per portar-hi els seus productes de qualitat i de proximitat. També s’han fet demostracions gastronòmiques d’alta cuina a càrrec dels germans Torres i els xefs Oriol Castro i Raül Balam.

Receptes per la castanyada: idees per cuinar castanyes i moniatos
Consulta propostes per endolcir aquesta castanyada

La “salut de ferro” dels mercats tradicionals

La cita ha coincidit amb la celebració de la tercera Trobada de Mercats Tradicionals d’Espanya a la Boqueria. Allà s’han compartit experiències d’una trentena de ciutats espanyoles i s’ha reivindicat el model de mercats de Barcelona en àmbits com la digitalització d’aquests establiments. La regidora de Comerç, Restauració i Mercats, Raquel Gil, ha destacat que “el mercat tradicional continua tenint una salut de ferro” i ha destacat que al voltant d’aquests equipaments “es genera barri i vida”. La regidora també ha remarcat que els mercats són exponents de la proximitat i la gastronomia de qualitat.