Els restaurants de Barcelona cada vegada tenen més clientela per Nadal. “Em sap greu, però ho tenim tot ple”, és, de fet, la frase que han de repetir més els restauradors aquests dies. Alguns han de rebutjar reserves perquè ja ho tenen tot ple. Els restauradors han observat com, any rere any, el nombre de famílies que prioritzen la comoditat del plat a taula, va augmentant.

El dia a dia el tenim tots molt ocupat i el restaurant és un bon lloc per poder-ho celebrar en família sense l’estrès aquell d’haver-se d’aixecar de la taula”
Marcel Cortadelles, gerent propietari restaurant Núria.

Per a alguns, una tradició

Aconseguir un restaurant per celebrar els àpats de Nadal és des de fa uns dies pràcticament impossible a la ciutat. Per a alguns, fer-ho fora de casa, dinar el dia de Nadal al seu restaurant de referència ja és tota una tradició. “Per Nadal, ja tenim cares conegudes”, assegura l’Eric Delgado, l’encarregat d’El Racó.

Bons números, tot i la inflació

Tot i l’encariment del cost de la vida derivat de la inflació i l’augment del preu dels productes propis d’aquestes dates, els restauradors asseguren que han fet mans i mànigues per mirar de contenir els preus dels menús dels àpats de Nadal. “Les matèries primes han pujat moltíssim però els dies de Nadal, uns dies tan familiars, no ho podem repercutir tot als clients, ho hem apujat la resta de l’any”, assegura l’Ivan Salvadó.

Amb els restaurants plens de gom a gom els restauradors preveuen una bona facturació, lluny dels anys d’ombra de la pandèmia.