L’Ajuntament ha anunciat aquest dimarts que recorrerà contra la sentència que anul·la la reducció de l’horari d’obertura de les terrasses de la plaça d’Osca, al districte de Sants-Montjuïc. El consistori segueix defensant la mesura —que obliga els establiments a recollir les terrasses una hora abans que a la resta d’espais de Barcelona— com a protecció del descans veïnal.

La regidora de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, ha dit que la reducció d’horari “és una bona mesura per permetre el gaudi de la plaça respectant el descans veïnal”. Per això, ha anunciat que recorreran contra la sentència que anul·la la mesura basant-se en l’ordenança de medi ambient. És el mateix que va fer als carrers de Blai i Blesa, on la justícia també va intercedir a favor dels comerciants i l’Ajuntament va presentar un recurs d’apel·lació.

Retirar les terrasses una hora abans

Des del maig del 2017 i fins ara —perquè la sentència encara no és ferma—, els bars i restaurants de la plaça d’Osca han de retirar les terrasses una hora abans que a la resta de la ciutat, a les 23 h entre setmana i a les 0 h el cap de setmana. Els propietaris dels establiments afectats ja van dir que reclamarien una indemnització per les pèrdues econòmiques ocasionades.