imatge aèria port barcelona

El Port de Barcelona ha presentat les xifres de tràfic de mercaderies del primer semestre i ha registrat resultats positius en totes les modalitats. Durant el juliol hi va haver un tràfic de 6,4 milions de tones de mercaderies, un 10,5 % més que en el mateix mes de l’any passat. En tot el primer semestre, el tràfic s’ha situat en 40,5 milions de tones, xifra que suposa un increment del 17 % respecte al mateix període de l’any passat. Aquest creixement també és gràcies als intercanvis internacionals. Les exportacions han augment un 6 % i el comerç d’importació un 4 %. A més, s’han diversificat els mercats i ha incrementat el tràfic amb països com Algèria, Índia, Mèxic, Estats Units i Brasil.

Pel que fa a la càrrega rodada (les mercaderies embarcades a bord de camions, plataformes o remolcs) se situa en 250.684 unitats, la qual cosa representa un creixement del 5 %. També destaca l’augment de tràfic de líquids a granel, que se situa als 9,7 milions de tones, un 20 % més que l’any passat. En aquest apartat destaca la pujada del fuel (37 %), la gasolina (27 %) i el gasoil (23 %).

El Port també subratlla el moviment de passatgers. La infraestructura ha rebut un total de 2,3 milions de viatgers. En el cas de creuers la xifra ha augmentat un 28 %, mentre que els usuaris de ferris han disminuït un 0,4 %.