protesta del servei de restauració a la planta de Nissan

Els treballadors de l’empresa Tecnove, que ofereix el servei de restauració col·lectiva a les instal·lacions de Nissan a la Zona Franca, s’han concentrat aquest dimecres des de les sis del matí al pàrquing de la fàbrica. És la primera jornada d’un calendari de mobilitzacions per negociar el seu futur. Si l’empresa manté la negativa d’obrir una taula de diàleg, la plantilla amenaça de convocar una vaga indefinida a partir del 18 de desembre.

Els treballadors afectats són 30 persones que formen la plantilla del servei de menjador de Nissan, la meitat dels quals estan en situació d’ERTO per força major des de fa sis mesos. Per això, han convocat concentracions els propers dies 10, 11, 16, 17 i 18 de desembre al matí i a la tarda.

Denuncien que Tecnove es remet a “incerts compromisos de subrogació” quan Nissan posi el punt final a l’activitat a la planta, sense cap garantia que mantindran el lloc de treball en cas que es produeixi una reindustrialització, ni tampoc cap detall de quines serien les condicions de sortida per a les persones que, arribat un nou inversor, no conservessin el lloc de treball.

“Tecnove no vol dialogar amb nosaltres i Nissan se’n desentén”

La plantilla denuncia que Tecnove no vol dialogar amb ells, Nissan es desentén de la seva situació i que les administracions implicades no han obert la possibilitat que aquests treballadors participin en la taula de reindustrialització.

Asseguren que les promeses de “no deixar ningú fora” amb el tancament de Nissan es referien exclusivament a les 2.500 persones contractades per Nissan i cobertes per l’acord entre sindicats i la direcció de Nissan. La resta, els treballadors subcontractats, es queixen que han estat oblidats.

Diàleg amb l’empresa

L’advocat Josep Pérez, del Col·lectiu Ronda, que assessora la plantilla de Tecnove, assegura que els treballadors només saben que la meitat estan en ERTO i que l’empresa té un contracte amb Nissan fins que finalitzi l’activitat a Barcelona, però no tenen cap altre certesa. No saben què passarà a partir del 31 de desembre.

Els treballadors asseguren que no volen entorpir la represa de l’activitat de Nissan ni dificultar la reindustrialització, però demanen que se’ls escolti. El tancament de Nissan afecta més de 4.000 persones de forma directa, però no més preocupa el futur de 2.500. “Això és terriblement injust”.